Acrylnagels

Nagels groeien 0,1mm per dag en de nagelplaat bestaat uit drie lagen: de hoornlaag (schubbenlaag), de keratinelaag (sponslaag) en de ephiteellaag (onderste laag). De nagel heeft een functie, namelijk die van het beschermen van de zenuwuiteinden in de vingertoppen. Lang, lang geleden stelde nagels de mens in staat om wortels, knollen en aardappels uit de grond te graven. Tegenwoordig hebben we daar gelukkig machines en supermarkten voor en liggen die tijden ver achter ons. Anno 2007 laten we nagels niet meer groeien om praktische reden maar omdat het vrouwelijk en aantrekkelijk is. Ook als nagels zwak of breekbaar zijn kunnen kunstnagels over de bestaande nagels worden gezet. Doorgaans zijn dit Gel of Acryl nagels, maar er zijn ook andere, echter minder vaak toegepaste kunstnagel, bijvoorbeeld fiberglasnagels.

Acrylnagels

Acrylnagels worden toegepast voor het verstevigen en het verlengen van de nagels. De acryl is een mengsel van poeder en vloeistof welke hechten tot een kneedbaar bolletjes. Dit acryl bolletje wordt met een penseel op de nagel in de juiste vorm geboetseerd en hard door de blootstelling aan de buitenlucht vanzelf uit. De acryl poeders worden geleverd in verschillende kleuren. Acryl nagels zijn dankzij de stevige, sterke structuur zeer geschikt voor het creëren van mooie dunne nagels.

Het zetten van acrylnagels

Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden de nagelriemen worden teruggeduwd. De nagels worden verlengt met een tip of sjabloon. Tips zijn verlengstukjes van plastic. En bij versteviging gebruiken we de natuurlijke lengte. Na het schoon en vetvrij maken van de nagels zal de acryl worden aangebracht. Als de acryl voldoende is uithard zullen de nagels worden gevijld en gepolijst worden. Voor de afwerking wordt nagellak gebruikt. De tijdsduur voor de behandeling is ongeveer 1,5 uur.
Na een week of 3–4 zal de nagel zo ver gegroeid zijn dat het nodig is om de acrylnagels te laten nabehandelen. De oude acryl wordt vervangen met een nieuwe laag zodat de acrylnagel weer aansluit aan de nagelriem.

Tips voor verzorging van kunstnagels

Gebruik handschoenen als je gaat schoonmaken met bijtende middelen zoals ammonia, spiritus en antikalk middeltjes om te voorkomen dat de acrylnagels oplossen en loslaten.
Gebruik nagellak remover zonder aceton, dit lost namelijk acryl op.
Gebruik dagelijks nagel olie om de kunstnagels mooi en in conditie te houden.
Zijn de nagels te lang geworden, vijl dan alleen de lengte en en eventueel zijkanten maar niet op de nagel.
Laat kunstnagels altijd door de nagelstyliste verwijderen zodat je ook na je kunstnagels mooie nagels behoudt.

 Ik werk met het merk CND (Creative Nails Design)